Het eind is in zicht!
Door: Heleen
Blijf op de hoogte en volg Heleen
17 Augustus 2011 | Noorwegen, Dalen
Zoals ik in mijn vorige verhaaltje vertelde hebben we van Bob en Indra 2 dagen vrij gekregen. Eerst was het plan om met z'n drietjes erop uit te gaan, maar ook Elske mocht uiteindelijk nog mee. Zondagmorgen (de 7e) vertrokken we in een té volle Opel Corsa richting Jorpeland. Dat is ongeveer 4uurtjes hier vandaan. Ondanks de volgepropte auto was het wel heerlijk om rond te rijden, wat een prachtig land is dit toch. Mirjam was helemaal in haar nopjes toen we aankwamen in Jorpeland, want zij heeft 5 jaar geleden op de Preikestolen camping gewerkt voor een halfjaar. De bedoeling was eerst eigenlijk dat we met 2 tentjes op deze camping gingen staan, maar door de vele regen die we onderweg hadden gezien hadden Mirjam en ik daar niet zoveel zin meer in. Gelukkig was 'het blauwe huisje' (een hutje vlakbij de Preikestolen camping dat wordt verhuurd door een ouder echtpaar) nog vrij. We hadden ook niet veel later aan moeten komen, want de eigenaar haalde net het bordje weg omdat ze voor 2 dagen weggingen. Voor 600kronen mochten we er een nacht slapen en als we de volgende ochtend weggingen moesten we de sleutel maar in de groene laars gooien die in de schuur staan. Tja.. zo simpel kan het zijn :)
Na een kleine powernap gingen we richting de camping om even wat te eten en om 17.00u gingen we de berg op. We wilde expres 's avonds wandelen, want overdag is het bij de Preikestolen echt polonaise lopen. Toen we omhoog liepen kwam de laatste lading toeristen nog naar beneden lopen en je kijkt echt je ogen uit naar wat er op zo'n berg rondloopt (of strompelt..)
Nouja, na 1.5uur waren wij ook boven en wat een uitzicht heb je dan! Echt puur genieten! :D We hebben daar even een tijdje gezeten en wat foto's gemaakt en daarna zijn we weer op het gemakje naar beneden gegaan. Heerlijk om weer zo een lekkere wandeltocht te maken! Bij terugkomst hebben we nog even een ijsje gegeten (dat hadden we verdient ja) en het plan was om heerlijk te gaan slapen. Het blauwe huisje had echt onwijs lekkere bedden namelijk (boxprings, dat is wel iets beter dan de dunne matrasjes die we op de camping hebben!) maar op de een of andere manier was dat bij Mirjam en mij toch niet helemaal gelukt.
De volgende dag zijn we naar Stavanger gegaan om een beetje te shoppen en heel veel te relaxen. Jill dacht daar echter een beetje anders over. Ik heb nog nooit iemand zo ontzettend hysterisch zien doen bij het zien van een H&M of een make-up winkel. Jill hebben we na een halfuurtje dus maar alleen achter gelaten en Mirjam, Elske en ik hebben toen maar een terrasje gepakt. Na 2uur hadden we weer met Jill afgesproken, hebben we nog wat gegeten en zijn we weer terug gegaan richting de auto. De terugweg was lang, en van lange autoritten met veel Duitsers op de weg na iets te weinig slaap worden mensen een beetje gek, toch Mirjam? Achja, ik vond het in ieder geval 2 erg gezellige dagen! :D
De dagen erna was het weer een beetje hetzelfde liedje; schoonmaken, beetje schilderen, beetje grasmaaien, beetje andere klusjes doen, beetje hamburgers bakken en 's avonds veel chillen en een rondje lopen of rijden.
Afgelopen vrijdag was voor de laatste keer de keuken geopend en zaterdag was het dus tijd voor een soort afscheidsbbq. Jaja, afscheid! De groep wordt kleiner en kleiner. Het was in ieder geval erg gezellig om met de hele groep nog een keertje bij elkaar te zijn. Zondagochtend is Jill vertrokken. Zij zit nu nog een weekje in Nederland en vliegt daarna weer door naar Curacao. Jill, we missen je wel hoor. Het is nu zo stil in het sanitair tijdens het schoonmaken! ;-)
En zo loop het allemaal een beetje op z'n eind. Maandag hebben we het 2e sanitairgebouw gesloten, anders is het allemaal een beetje teveel om schoon te maken. Dinsdag is Elske weggegaan, op de fiets welteverstaan. Jaja, haar ouders en zusje zijn doodleuk hier naartoe komen fietsen en ze fietsen ook weer op het gemakje terug. Wel met een omweg via de Hardangervidda natuurlijk, gewoon omdat fietsen zo leuk is. Achja, zij liever dan ik ;-)
En vandaag zijn de jongens dan vertrokken. En stil dat het nu is.. ongelooflijk! Alleen Mirjam en ik zijn nu nog over en mogen deze week nog even keihard bikkelen. Het is nog redelijk druk nu aangezien er grote groepen in het Trollen en Beverhuis zitten, maar dat kunnen we wel aan. Alleen de motivatie wordt minder en minder. Nu iedereen zo een beetje naar huis is mag het van mij ook wel afgelopen zijn. Maandag komen mijn ouders gelukkig en dan ga ik met hen nog eventjes rondreizen.
Dit zal voorlopig ook mijn laatste blog zijn denk ik. Ik zal hoogstens nog wat foto's er op zetten uiteindelijk, maar die moet ik eerst maar even uitzoeken als ik thuis kom.
Ik heb echt onzettend genoten van deze tijd, met hele leuke en hele lieve mensen. Ik zal het de eerstkomende maanden wel een beetje gaan missen denk ik! Wie weet kom ik volgend jaar wel weer terug om vakantie te vieren of heel misschien om nog een beetje te werken :) gewoon, omdat het kan.
Bedankt voor de mensen die me berichtjes/pakketjes/kaartjes hebben gestuurd, altijd leuk om wat te horen of krijgen! Sorry als ik iets te weinig van me heb laten horen, maar dat maak ik weer helemaal goed als ik terugkom. Hihi :)
Dikke kuss!
18 Augustus 2011 - 15:14
Tante Hannie:
Nog even doorbijten meis voor de laatste loodjes. Je moeder is de koffer al aan het pakken en ziet heel erg uit naar de vakantie.
Afgelopen weekend stonden er in het AD wat foto's van de omgeving bij Dalen (van het kanaal, de sluizen en de veerdienst) en dat ziet er wel heel aanlokkelijk uit.
Hopelijk hebben jullie nog fijne weken met elkaar.
Dank je wel voor je verhaaltjes en tot ziens!